Voorspel met de nub-theorie het geslacht van je baby

0
3946

Ook zo nieuwsgierig naar het geslacht van je kind en wil je niet langer wachten? Voorspel dan in de 12e week van je zwangerschap met de nub-theorie of je een jongen of meisje krijgt. Als je baby goed meewerkt, is het geslacht met minstens 75% zekerheid te voorspellen.

De nub-theorie
Bij de nub-theorie wordt een echofoto beoordeeld op de nub. De nub is een uitsteekseltje of bobbeltje dat bij zowel jongens als meisjes tussen de beentjes groeit maar zich vanaf circa elf weken onder invloed van geslachtshormonen tot een mannelijk of vrouwelijk geslachtsdeel ontwikkelt.

Verschil jongens en meisjes
Ze zien er rond deze periode hetzelfde uit met uitzondering van de hoek waarin ze wijzen. Bij jongetjes maakt het uitsteekseltje een hoek van 30 graden ten opzichte van zijn ruggengraat. Bij meisjes bevindt het uitsteekseltje zich meer evenwijdig aan haar ruggengraat, in een hoek kleiner dan 30 graden.

Echo tijdens zwangerschap
Als je rond de 12 weken een echo laat maken, kun je de echoscopist vragen een voor de nub-theorie geschikte echofoto te maken. Zij weet precies wanneer je kind in de goede houding ligt. Hopelijk werkt je kindje mee!

Bloedtest
Met een bloedtest is overigens geslachtsbepaling vanaf vijf weken zwangerschap al mogelijk.

Week tot Week
Lees en zie hier hoe je baby zich van Week tot Week ontwikkelt en hoe je zwangerschap vordert of download de Mama Apps iPad App

Groeicurve Foetus App
Maak ook gebruik van de Groeicurve Foetus App en plaats hier je echofoto’s tijdens je zwangerschap of download de Mama Apps iPad App

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here